Vprašaj farmacevta

02.11.2013, Tanja, Sp.Idrija

Pozdravljeni, moja hči ima od vstopa v vrtec nenehno vnete oči. Iz oči ji tudi teče gnojček. Trikrat sva že imeli Tobrex. Stara je pa eno leto in pol. Imate mogoče kakšen nasvet kako bi izboljšala stanje, mogoče kakšne naravne kapljice ali kaj podobnega? Hvala


Vnetje oči

ODGOVOR: 03.11.2013, Arno Gregorn, moderator

Spoštovana,

naravne kapljice lahko poleg Tobrexa dodatno lajšajo težave pri vnetju, sicer pa je potrebno Tobrex kapljice porabiti po navodilu zdravnika, ker gre za antibiotik. V kolikor se vnetje ne umiri ali se pojavlja zelo pogosto, se je potrebno ponovno posvetovati z zdravnikom. Pri majhnih otrocih so vnetja oči pogost pojav, zaradi še ne popolnoma izoblikovanega imunskega sistema, kasneje pa se te težave bistveno zmanjšajo.
 
Vnetje oči se lahko pojavi zaradi infekcije (virusne ali bakterijske), lahko pa je tudi posledica zunanjih faktorjev in alergij oziroma kombinacija večih dejavnikov. Na oči dobro vplivajo naravni preparati kot so kamilica, modri glavinec, očesnik oziroma smetlika. Oči je priporočljivo spirati s čajem iz teh zdravilnih rastlin, lahko pa se uporabijo tudi že pripravljeni preparati, kot so naravne kapljice, ki te rastline vsebujejo. Predvsem pri virusnih okužbah, kjer antibiotiki ne pomagajo, je poleg lastnega imunskega sistema, to edini način za hitrejše okrevanje.
 
 
Preverite OFTALIA kapljice za oči, ki vsebujejo cvetne vode 6 zdravilnih rastlin za lajšanje težav z očmi (vnetja, rdečica, suh zrak, preobremenjenost, alergije):
 
http://www.biolekarna.si/sl/artikli/20/oftalia-kapljice-za-oci
 
 

Na vrh


Prijava na E-novice!
Naročite se na brezplačne članke, nasvete, obvestila o akcijah in novih izdelkih.
Vprašajte farmacevta!
Imate vprašanje o hujšanju, prehrani
ali fitnesu?

Postavite vprašanja farmacevtu...
RAPID SSL
Garancija varnega nakupa. Vaša varnost nam pomeni zelo veliko in iz tega razloga vam zagotavljamo varen nakup.
Več informacij na:
info@biolekarna.si